Нещодавно Гнідавський цукровий завод придбав і готує до експлуатації чотири жомопреси фірми «Babbini». 

Про це повідомляє прес-служба Гнідавського цукрового заводу.

Обладнання призначено для віджиму жому після дифузії. Нові встановлені преси будуть мати неабиякий вплив на енергетичну ефективність, а також зменшать кількість нецукрів, які доводиться пропускати через весь процес переробки, а співвідношення цукрів до нецукрів істотно збільшиться.

«Ще два роки тому ми розпочали співпрацю з компанією «Babbini», яка є лідером на ринку необхідного устаткування для цукрових заводів. Гнідавський цукровий завод закупив чотири найсучасніші жомопреси для модернізації виробництва. Нещодавно, на фірмі відбулася важлива подія, був випущений тисячний жомопрес, що є неабияким успіхом компанії на ринку. На цю подію були запрошені головні партнери компанії з Франції, Німеччини, Італії, а також і представники нашого заводу», — розповів заступник голови правління з питань інвестицій Гліб Галькевич.

Компанія «Babbini» була заснована 160 років тому і нині активно працює в області цукрового виробництва з середини минулого століття, починаючи з 70-х років вона сконцентрувала всі свої технічно-виробничі ресурси у виробництві безперервних зневоджуючих шнекових пресів.

Така політика компанії дозволила їй зайняти відповідне місце в ніші світового ринку дегідратації шляхом безперервного механічного пресування.

 «Babbini» — єдина компанія в світі в змозі виробляти горизонтальні і вертикальні двошнекові преси, продуктивністю з 1.000 до 6.000 т буряка на добу.

Двошнекові преси «Babbini» застосовуються з відмінними результатами не тільки для переробки бурякового жому, а також інших продуктів у цукровій промисловості, як наприклад, хвостики буряка, пульпа і листя буряка.

Технічний відділ компанії в змозі контролювати ті частини пресу, що піддаються найбільшому навантаженню, за допомогою розрахунку методів кінцевих елементів, також співпрацюючи з відомими дослідницькими інститутами, щоб вивчати найбільш відповідні цикли виробництва.